Carina Bergman Communicatie

Cursussen

Carina Bergman Communicatie heeft een zeer divers aanbod op het gebied van schrijftrainingen. Staat uw scholingsbehoefte er niet bij? Wij maken graag in overleg met u een cursus op maat.

Persberichten

Leer alles over het schrijven van actuele, informatieve en 'oprolbare teksten' voor de pers. Van aankondiging tot verslag. Hoe krijgt u een goede relatie met de pers?

Schrijven voor het web

Schrijven is schrappen. Dat geldt in het bijzonder voor het schrijven voor internet. Webteksten moeten kort. In deze cursus leert u kernachtige en aantrekkelijke teksten voor uw website te schrijven. Daarbij is vindbaarheid een belangrijk doel: Search Engine Optimization (SEO).

Eindredactie voor beginners

Verzorgt u een nieuwsbrief, bedrijfsmagazine of jaarverslag waaraan ook anderen hun bijdrage leveren? Goede eindredactie is dan een must om de verschillende teksten tot een eenduidig geheel te maken. In deze cursus leert u de fijne kneepjes van het vak: bladformule, redigeren en beeldredactie.

Uw eigen digitale nieuwsbrief

Om het meest actuele nieuws van uw organisatie, vereniging of bedrijf bij klanten, leden of volgers onder de aandacht te brengen is een digitale nieuwsbrief het medium bij uitstek. In deze cursus leert u over nieuwsselectie, indeling en een aantrekkelijke presentatie van uw nieuwsbrief.

Social Media

Een cursus over Facebook, Twitter en LinkedIn. Deze cursus bestaat uit twee versies:
- voor particulieren: wat zijn social media, hoe ga ik hier veilig mee om?
- voor instellingen & bedrijven: hoe kan ik social media inzetten om mijn PR versterken?

Uw levensverhaal schrijven

Veel mensen voelen de behoefte om de eigen levensgeschiedenis aan het papier toe te vertrouwen. Voor zichzelf of voor de (klein)kinderen. Maar hoe te beginnen? Deze cursus is er voor iedereen die 'iets' met schrijven heeft en graag het eigen levensverhaal wil optekenen. U kunt ook het verhaal van iemand anders schrijven. Bijvoorbeeld van een oude tante die als laatste van haar generatie nog veel familieverhalen kent. Carina Bergman Communicatie kan deze cursus op verzoek verzorgen voor instellingen en organisaties zoals bibliotheken, welzijnsinstellingen en ouderenorganisaties. Een individuele online cursus is in ontwikkeling.